ZAVAŘOVÁNÍ JADER VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

Máme pro Vás skvělý tip na uchování jader vlašských ořechů!

Díky tomuto postupu se Vám jádra nezkazí, ani nežluknou a budou vždy chutná a voňavá, jako právě vylouskaná!

JAK NA ZAVAŘOVÁNÍ?

Budete potřebovat vylouskaná a důkladně usušená jádra vlašských ořechů, zavařovací sklenice s víčky a zavařovací hrnec. Připravte si sklenice, které předem důkladně umyjete a a sterilizujete, například v horké vodě. Můžete sterilizovat i v myčce na nádobí na krátký program s vysokou teplotou bez mycího prostředku.

Naplňte sklenice jádry ořechů a zakryjte víčkem, snažte se víčko utáhnout. Naplněné sklenice vlašskými jádry naskládejte do zavařovacího hrnce a nalijte vodu tak, aby byly sklenice z půlky ponořené ve vodě.

Sterilujeme při teplotě 80 °C 20 minut, aby se nám víčko dokonale zatáhlo, poté sklenice vyjmeme ze zavařovacího hrnce a vyskládáme na utěrku dnem vzhůru, tím si znovu zajistíme dobré zatažení víčka. Sklenice nechte volně stát a vychladnout několik hodin. Následně po vychladnutí můžete zavařená jádra ořechů uskladnit, nejlépe v temnu a chladnu. Po otevření sklenice skladujte jádra ořechů v lednici.

JAK DLOUHO VYDRŽÍ?

Tento skvělý způsob uchování jader vlašských ořechů si jistě oblíbíte. Jádra ořechů díky tomuto způsobu budete mít vždy po ruce po celý rok, bez strachu, že by se zkazila a ztratila na kvalitě, chuti a vůni. Takto uchovaná jádra vlašských ořechů Vám vydrží s trvanlivostí až 2 roky.

VYUŽITÍ ZAVAŘENÝCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

Zavařené vlašské ořechy poté můžete používat do různých dezertů, protože se do většiny dezertů a sladkých jídel skvěle hodí. Vlašské ořechy lze ale také přidávat do různých zeleninových salátů, díky nim doplníte zdravé tuky a vlákninu. Zavařené ořechy stačí nasekat a přidat například do obyčejného jablečného závinu nebo do žemlovky s jablky a tvarohem. Díky vláze jablek ořechy v těchto pokrmech krásně zvláční, ale zároveň zůstanou krásně křehké a vláčné, díky nim bude Váš sladký pokrm lahodnější.